Mitt skrivande

Den 14 januari 2013 klockan 21:29 skapade jag ett nytt dokument på min dator som jag döpte till 1.docx. Ett år senare hade jag ett färdigt råmanus i min hand. Sedan dess har jag raderat, redigerat, skrivit nytt, gråtit, skrattat och framför allt lärt mig massvis.

På den här bloggen skriver jag om skrivandets våndor och glädjeämnen. Vilka fel jag gjort, vad jag lärt mig och vad jag planerar till näst. Under 2016 och 2017 deltar jag i författarutbildningen Litterärt skapande.

I januari 2016 skickade jag mitt första manus på omgång två till förlag. Efter refusering under 2015 har jag bland annat tagit hjälp av lektör och många fantastiska testläsare som har hjälpt mig att forma texten och göra den så bra som möjligt.

Manuset går under namnet Vad heter ångest på spanska? och handlar om snart 25-åriga Erika som funderar på vad hon egentligen vill göra i sitt liv och vem som ska bestämma det för henne. Hon åker till Ecuador för att ta en paus från Helsingfors och för att glömma allt som har hänt där.

Utöver manus nummer ett skrev jag ett råmanus för en annan roman under NaNoWriMo i november 2014.  Det går under arbetsnamnet Nationen och handlar om Saga, Astrid och Mikael som alla knyts till en fiktiv studentnation i Helsingfors. Jag vill beskriva den galna studietiden, festerna, vänskapsbanden som knyts och alla hjärtesorger man har som 20-nånting. Jag jobbar med manuset nu under våren 2016 bland annat med min LittSkap-handledare.

Välkommen med på min skrivresa!

P.S. Vill du läsa en text av mig? Läs min novell Du och jag som jag publicerat på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s