Moderator: check!

Tack för all pepp inför mitt moderatorsuppdrag i går. Minus en minimal brain freeze riktigt i början när jag inte kom på några ord på engelska så gick det hur bra som helst. Fick beröm av panelister, publik och arrangörer. Enligt arrangörerna var jag en av deras bästa moderatorer de haft på evenemangen som turnerat runt i Europa.

helsinkifaceit

Efter att den inledande nervositeten släppte var det jätteroligt och alla panelister sa många smarta grejer och berättade fina (och hemska) historier. En sammanfattning finns redan, jag länkar till eventuella klipp och artiklar om de dyker upp.

Själv känner jag att jag inte riktigt klarar av att sammanfatta. Var så inne i situationen att det efteråt kändes som att jag inte kom ihåg så mycket. Svaren på min sista fråga antecknade jag ändå. Jag frågade vad de önskade att de hade vetat när de startade eget företag. Svaren:

  • Som företagare har du makt, förringa inte den makten.
  • Var stolt över det du gör.
  • ”Things happen when you make them happen.” Sluta alltså dagdrömma och verkställ!
  • Be om hjälp.
  • Ett nej i dag behöver inte betyda ett nej i morgon.
  • Det är en otroligt skön känsla att kunna motbevisa någon som inte trott att en ska klara av något.

Överlag var diskussionen extremt inspirerande och jag fick också många insikter. Mest slogs jag av hur mycket företagandet har gemensamt med skrivandet. Det är liknande hinder en stöter på och de som orkar kämpa vidare och tro på sig själv kommer förr eller senare att lyckas.

wp-1466159201760.jpgJag tillsammans med Joe Haslam och Claudia Nagel. Bilden lånad från FACE.

Blev förresten så taggad på att moderera/intervjua på scen att jag gärna skulle göra mer sånt jobb. Så nu vet du vem du ska ringa (who am I kidding, ingen ringer väl längre, alla mejlar) om du behöver nån som ska hålla i trådarna under ett event!

6 reaktioner på ”Moderator: check!

  1. Kul att det gick så bra! Det är så galet det där när man går ner från en scen och knappt minns vad man sagt. Vet exakt den grejen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s